PUHEENJOHTAJIEN PUHEENVUORO

Transvestiittien oma yhdistys on jo teini-iässä. Yhdistys täytti viime vuonna 15 vuotta. Toimintaa yhdistyksellä on ollut runsaasti vuosien varrella, ja se osoittaa, että tarve tällaiselle foorumille on olemassa.

Transvestismi sinällään on ihmisen syntymälahjanaan saama ominaisuus. Puhkeaako se koskaan kukkaansa, riippuu monista tekijöistä. Ani harva yksilö uskaltautuu tuomaan tyttöminänsä esiin, edes puolisolleen. Ne, jotka uskaltavat, saavat tarvittaessa vertaistukea yhdistyksestämme. Samoin apua saavat puolisot ja muut läheiset.

Toimintamme painottuu vertaistuen järjestämiseen puhelinpalvelulla, sähköposteihin vastaamiseen ja erilaisiin tapahtumiin. Pienempiä tapahtumia ovat kahvi-illat isoimmissa kaupungeissa, suurempia yhdistyksen puolivuotistapaamiset keväällä ja syksyllä Hauholla, burleskibileet helmikuussa Helsingissä ja teatteriviikonloppu marraskuussa Lappeenrannassa.

Toimintamme on siistiä. Monenlaista epäluuloa toimintaamme kohtaan esiintyy, mutta se on nimen omaan epäluuloa. Voin sydämestäni vakuuttaa, että olemme tuiki tavallisia ihmisiä, mutta yksi erityispiirre meillä kyllä on - ja se on hameiden runsaus! Sellaista hameiden kirjoa ei muissa juhlissa yleensä näe!

DreamwearClub ry on transvestiittien oma yhdistys, jonka tehtävänä on antaa tukea transvestiiteille ja heidän läheisilleen sekä jakaa ihmisille asiallista tietoa transvestismistä

Toimintamme keskittyy neljään painopisteeseen, jotka ovat:

  1. "Ulkoilevat" transvestiitit ja heidän läheisensä
  2. "Osittain kaapissa elävät transvestiitit" ja heidän läheisensä
  3. Transvestisyydestä kiinnostuneet
  4. Muut ihmiset

Toiminnassamme on monenlaisia painotuksia kullekin edellä mainituista ryhmistä. Tavoitteemme on saada edistystä aikaan tasapuolisesti niin omien aktiivijäsentemme kuin suuren yleisönkin keskuudessa. Miten sitten toimimme kunkin ryhmän kanssa?

1."Ulkoilijat"

Järjestämme vuosittain kaksi virallista viikonlopputapaamista. Tällä hetkellä ne ovat Lappeenrannan teatteriviikonloppu marraskuun lopulla ja Helsingin burleski-festivaali helmikuun alussa. Lisäksi olemme mukana myös muissa tapahtumissa, kuten Helsinki Pridessa kesäkuun lopulla.

Aktiiviset jäsenet osallistuvat mielellään myös erilaisiin keskustelufoorumeihin, käyvät malleina meikkauskoulujen meikkipäivissä, ovat esillä lehtien sivuilla ja jopa televisiossa ja vievät tietoa tyttöilystä sinne missä ikinä liikkuvatkin.

2."Kaapittajat"

Kokoonnumme kahdesti vuodessa omaan viikonlopputapahtumaamme Hämeenlinnassa. Viikonlopun aikana ihmisillä on mahdollisuus tavata toisiaan, saada vertaistukea ja pohtia asioita kaikessa rauhassa. Tapahtumalla on perinteitä pitkältä ajalta.

Kuukausittaiset kahvi-illat ovat toinen tapahtumamuoto, jossa transvestiitit ja puolisot tapaavat. Helsingissä järjestetään kaksi kahvi-iltaa kuukaudessa ja Turussa yksi. Lisäksi Oulussa ja Tampereella kahvi-iltoja on pidetty epäsäännöllisemmin.

Puhelinpalvelu on tarkoitettu sekä transvestiiteille että heidän läheisilleen. Kun tyttöilyasiat alkavat kangertaa, apua löytyy jäsentemme ylläpitämästä palvelusta.

Jäsenlehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Kirjoitamme itse artikkeleita, jotka poikkeuksetta koskettelevat tyttöilyn iloja ja suruja.

3."Kiinnostuneet"

Nettisivu on keskeisin tiedotusväline tälle varsin isolle ryhmälle. Transvestiiteistä tähän ryhmään kuuluu noin 99 %. Olemme päivittäneet nettisivumme ja jaamme tätä kautta asiallista tietoa kaikille kiinnostuneille. Sivuilla on hyödyllisiä linkkejä mm. aiheesta tehtyyn kirjallisuuteen ja kivoihin ostospaikkoihin.

DreamwearClub ry on Setan alajärjestö. Edistämme tällä yhteistyöllä myös muiden seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa maassamme. Teemme yhteistyötä myös Transtukipisteen kanssa.

4."Suuri yleisö"

Olemme esillä sekä ulkoillessamme että eri tiedotusvälineissä. Jaamme asiallista tietoa ja annamme muutoinkin itsestämme sellaisen vaikutelman, joka poistaa tyttöilyn ympärillä leijuvia epäluuloja ja väärinkäsityksiä. Muun muassa näyttävät kokoontumisemme eri paikoissa huomataan. Usein ihmiset tulevat jutustelemaan, minkä koemme erittäin miellyttävänä asiana.