HISTORIAA

 

DwC:n alkujuuret ovat Joensuussa, jossa yhdistyksen äiteinä ovat häärineet Pirjo ja Helga. Heidän ensimmäiset yhteydenottonsa toisiin kanssasisariin ja heidän kumppaneihinsa tapahtuivat jo 1980- luvulla. Yhdistyksen varsinaisen toiminnan lasketaan kuitenkin alkaneen vuonna 1991, jolloin Pirjo ja Helga järjestivät ensimmäisiä tapaamisia ja yhteisiä viikonloppuja muiden transvestiittien kanssa. Noista ajoista DwC:n toiminta on monipuolistunut ja yhdistyksen jäsenet ovat vieneet Suomen transvestiittipiirejä kansainväliseen suuntaan mm. vuosina 1993 ja 1994 järjestetyissä Eurofantasia-tilaisuuksissa.

DwC on toiminut aktiivisena kummina TransHelsinki -tapahtuman järjestelyissä ja ollut aktiivisessa yhteistyössä Setan Transtukipisteen kanssa sen avaamisesta lähtien sekä pitänyt yhteyksiä muun maailman vastaaviin järjestöihin. Olemme tehneet myös aloitteita sosiaali- ja terveydenhoitoalan suuntaan transvestisuuden tutkimuksen ja tiedon lisäämiseksi. Lähihistoriasta löytyy myös useita lehtijuttuja, joissa jäsenemme ovat olleet näkyvästi ja myönteisesti esillä.

 

DwC:n järjestäytyminen viralliseksi yhdistykseksi tapahtui vuoden 1996 TransHelsinki-tapahtuman yhteydessä. Silloin pidetyssä jäsenkokouksessa yhdistys päätti rekisteröityä ja perustettiin DreamwearClub r.y. Samassa kokouksessa päätettiin hakea myös Seta ry:n jäsenyyttä. Byrokratian rattaiden pyörittyä aikansa oikeusministeriö hyväksyi vuonna 1997 DwC:n yhdistysrekisteriin ja Seta ry hyväksyi yhdistyksen jäsenekseen.

Lokakuussa 1997 aloitimme Transtukipisteellä ns. "tiitti-illat". Niiden tarkoituksena on koota kerran kuussa yhteen transvestiitteja ja heidän läheisiään. Lyhyen kokemuksen jälkeen DwC:n omissa kahvi-illoissa on ollut erittäin hyvä ja lämmin henki, jonka toivomme säilyvän jatkossakin. Torstain kahvi-illat säilyvät edelleen koko Trans-väen yhteisenä iltana.

Olemme myös mukana myös vuosittaisen TransHelsinki-tapahtuman järjestelyissä ja pyrimme helpottamaan omalla panoksellamme kaikin tavoin kaikkien trans -henkilöiden elämää suomalaisessa yhteiskunnassa. Viime aikoina ovat useat tiedotusvälineet lähestyneet meitä, emmekä pelkää esiintymistä lehdissä kuvien kera. Asiallinen tieto poistaa aina ennakkoluuloja meitä kohtaan.