top of page

Tiistai-ilta kauneuden ja äänten lumoissa

Dreamwear Club ry:n vertaistuki-ilta tiistaina 28.1.2020 keräsi paikalla tusinan verran väkeä.

Teemana oli yhden siskoistamme, Tiina Demuksen demonstraatio meikkaamisen saloista. Toisena ohjelmana oli Susanna Viljanmaan theremin-esitys.


Tiina on muutaman vuoden intensiivisen opiskelun tuloksena oppinut meikkauksen mestariksi – ja mikäs onkaan meikatessa, kun kasvot ovat jo alun perin kuin luotu kauniilta näyttäväksi. Tiinan taidoista kertoo jotain myös se, että hän meikkaa usein myös puolisonsa.Tuula Marika järjesti demonstraatiolle livevideoinnin niin, että kaikki pääsivät sitä seuraamaan joko suoraan tai screeniltä. Yleisö seurasi esitystä ihaillen, kysellen ja omia kokemuksiaan kommentoiden.


Tiina aloitti demonstraation naturel- tilasta, vain kosteusvoide kasvoilla. Hän näytti meille vähemmän edistyneille, miten meikki pohjustetaan, miten luodaan naisellisia piirteitä esiin tuovat korostukset ja miehisiä piirteitä peittävät varjostukset ja kaikkien näiden häivytykset. Rauhallisesti ja helposti ymmärrettävästi hän kertoili myös erilaisista vaihtoehdoista ja myös harharetkistä, joista myös saattoi oppia.


Tiina oli päättänyt tehdä arkimeikin, joka kuitenkin oli luonnollisen naisellinen. Esimerkiksi hän laittoi huulipunan sijasta vain keveästi sävytettyä huulikiiltoa. Lopputulos oli kaikessa vaatimattomuudessaankin upea – transvestiiteillehan on muuten tyypillistä liiallinen meikin käyttö.Theremin on venäläisen keksijän viime vuosisadan alkupuolella kehittämä yksiääninen soitin. Sitä soitetaan niin, että äänen voimakkuutta ja korkeutta kontrolloimaan muuttamalla käsien etäisyyttä antenneista. Susanna on Suomen ainoa theremin-opettaja ja yksi harvoista sen soittajista ylipäätään. Hänellä oli mukanaan pienikokoinen soitin, joka ilmeisesti otti häiriötä kokoushuoneen sähkökentistä eikä oikein soinut odotetulla tavalla. Se saatiin soimaan kunnolla maadoittamalla laite soittajan kädellä laitetta koskemalla. Koska tällöin tarvittiin kolme kättä, Susanna sai avustajakseen Tuula Marikan, joka siis kosketti toisaalta laitetta ja toisaalta Susannaa. Näin esitys sai oman erityisen koskettavan ulottuvuuden.


Theremin-musisointia nelikätisesti

143 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page