top of page

Perusvinkkejä

Naisellisuudesta yleensä
Ulkona liikkumisesta
Hieman turvallisuudesta
Asujen hankinnasta
Opettele kävelemään koroilla
Meikkauksesta

Transvestiitin käsikirja - kannattaa lukea!!!

Transvestiitin käsikirjan löydät täältä Se ei ole missään tapauksessa täydellinen eikä ainoa oikea alan teos naisellisuuden saloihin, mutta siitä löydät hyviä vinkkejä omaankin käyttöön.

 

Perusvinkkejä, jotka vähentävät muiden ihmisten reagointikynnystä:

 • Pukeudu ulos lähtiessäsi niinkuin naiset yleensä pukeutuvat - tietenkin tilanteen mukaan

 • Valitse sellainen peruukki, joka näyttää vähiten "peruukilta"

 • Älä laita jalkaasi "hirmupiikkareita"

 • Ole tyylikäs, mutta harkiten

 • Älä meikkaa liian räikeästi, vaikka mielesi tekisikin

 • Älä ylipukeudu, ellet ole menossa tilaisuuteen, johon se sopii

 • Älä vilkuile koko ajan ympärillesi - se herättää vain turhaa huomiota

 • Älä katso vastaantulijoita silmiin

 • Älä tervehdi tuttuja, jos et halua tulla huomatuksi

 • Kävele hitaammin kuin yleensä ja lyhyemmällä askeleella (älä lompsi)

 • Suorista ryhtisi

 • Älä kävele jalat levällään - vie askeleet kuin kävelisit leveää viivaa pitkitkin

 • Mikäli kävelet kaupungilla ja luulet edessäsi olevan mahdollisia hankaluuksia, vaihda hyvissä ajoin kadun toiselle puolelle ja palaa takaisin, kun se on taas turvallista

 • Älä ota turhia riskejä tyyliin "kyllä minä uskallan"

 • Käytä mahdollisesti ammattiapua tyylisi hiomisessa

Mikäli kuitenkin haluat tulla huomatuksi

 • Pukeudu "hörsöihin" ja tiukkaan (niukkaan) minihameeseen

 • Sipsuttele sievästi

 • Meikkaa voimakkaasti

 • Jne...

 • Jne...

Naisellisuudesta yleensä

Naisellisuudesta yleensä

Monet meistä ovat tulleet kaapeistaan ulos vasta keski-ikäisinä. Jotkut kyllä "jo" alle kolmekymppisinäkin. Vie aikansa, ennekuin transvestiitti hakeutuu toisten kaltaistensa seuraan. Tässä tullaan siihen pulmaan, että lähtiessämme ulos julkiseen maailmaan meidän on otettava huomioon ikämme. Nelikymppisestä miehestä ei millään konstilla saa viisitoistavuotiaan tytön näköistä. Tämä on totta ja hyväksyttävä!

 

Voimme silti pukeutua nuorekkaasti, muodikkaasti ja tyylikkäästi. Tämä kannattaa pitää mielessä. Kotioloissa voi sitten jokainen harrastaa sellaista pukeutumista kuin itse haluaa.

On muutama muukin asia, joka meidän kannatta pitää mielessä ainakin liikkuessamme ulkona. Ajelkaa säärikarvanne. On aika ruman näköistä, jos sukkien alta pilkottaa paksut pehkot mustia karvoja. Siihen löytyy useita konsteja, mutta eri ihmisten nahka kestää vaihtelevasti höyläämistä tai epilointia. Ja kun sääret pitää aina karvattomina, eivät sivullisetkaan ihmettele mitään. Ei edes taloyhtiön ukkosaunassa.

 

Rintakarvat ja ritsikat on myöskin yhdistelmä, jota kannattaa välttää. Kainaloitten hikoilu vähenee myös, jos poistaa kainalokarvat. On tietysti totta, että rinta- ja kainalokarvat eivät näy vaatteiden alta, mutta olotila siistiytyy huomattavasti ilman niitä ja itselläkin on mukavampi ja naisellisempi olo ilman karvoituksia.

Kantapäät ovat miehillä yleensä hoitamattomat. Osta siis jalkaraspi ja vaikka saunareissulla haudot jalkojasi lämpimässä vedessä ja hankaat rosoiset kantapäät sileiksi. Tämän jälkeen vielä rasvaus ja säästät seuraavat sukat tai sukkahousut rikkoontumattomina ainakin kantapäitten vuoksi. Ja muista pitää jaloistasi aina hyvää huolta!

 

Sukkia ei tietenkään kannata heittää pois, jos ne rikkoontuvat sellaisesta paikasta, joka ei näy ulospäin, esim. jalkapohjasta. Käytä tähän kynsilakkaa ja pysäytä silmien juokseminen sillä. Vedä sukat / sukkahousut jalkaan aina istuma-asennossa äläkä tee sitä karheilla tai huonokyntisillä käsillä. Rasvaa ainakin kädet tai käytä ohuita hansikkaita. Näin säästät monta sukkaparia vuodessa.

Ulkona liikkumisesta

Monen transvestiitin hartain toive on se, että "menisi läpi" täydellisesti niin, ettei kukaan erottaisi häntä alkuperäisistä naisista. Useimmille meille tämä on kuitenkin liian suuri toive jo pelkän pituudenkin takia. Ja mitä se haittaa, jos joku huomaa, että hei, siinä meni tiitti. Sitähän me todellisuudessa olemme ja, jos henkilö on sinut itsensä kanssa, ei se enää haittaa, jos ihmiset huomaavat miehisen alkuperän mekon alta.

Ulkona liikkumisesta

Hieman turvallisuudesta

Nykyään liikkuminen ulkona on yleisesti melko vaaratonta: Ihmiset ovat jo tottuneet edustamaamme erilaisuuteen ja toisaalta kiireisiä heitä ei useinkaan kiinnosta ohittamansa kanssaihmisen sisin olemus tässä suhteessa. 

Transvestiitin on syytä varoa vastaavanlaisia riskejä kuin naisten yleensäkin. Lisäksi itsensä asettaminen jollain tavoin erityisen huomion kohteeksi voi edelleen tuottaa negatiivista huomiota niiden taholta, joille sukupuolen moninaisuuden hahmottaminen on ylivoimaisen vaikeaa

Tässä vielä muutamia vinkkejä, jos koet vaaran ilmeiseksi:

 • Mikäli ajat naiseksi pukeutuneena autoa ja pelkäät mahdollisia jäljittäjiä, voit "peittää jälkesi", eikä sivulliset tai muuten uteliaat saa selville henkilöllisyyttäsi tai osoitettasi auton rekisterinumeron perusteella.

 • Ota salainen puhelinnumero

 • Ilmoita kirjallisesti Liikenteen turvallisuusvirastoon TraFiin, ettei henkilötietojasi saa luovuttaa puhelinkyselijöille (suora linkki). Viranomaiskyselyt jäävät voimaan, niitä ei voi salata.

 • Ilmoita Väestön keskusrekisteriin kirjallisesti, ettei osoitetietojasi saa luovuttaa puhelinkyselijöille

 • Ajele liikennesääntöjen mukaan, niin et herätä huomiota tai jää turhaan kiinni esim. poliisin tutkaiskuissa.

 • Pidä autosi siinä kunnossa, että se ei herätä ulkopuolisten (poliisin tai muitten uteliaiden) huomiota esim. palaneen etuvalon vuoksi.

 • Jos voit vaikuttaa asiaan, valitse autosi väri siten, että se ei "heti hyppää silmille". Tavalliset värit ovat riittävän neutraaleja.

Nämä ovat yksinkertaiset ja riittävän tehokkaat keinot.

Hieman turvallisuudesta

Asujen hankinnasta

Transvestiitit voivat nykyisin ostaa melkeinpä mistä tahansa liikkeestä itselleen asusteita, jos vain oma rohkeus sen sallii. Tärkeintä ostosten teossa on muistaa hyvä ja reipas käytös. Kun itse on asiallinen, kohtelias ja reipas niin kuka tahansa myyjä kohtelee asiakastaan hyvin.

Tänä päivänä meitä palvelee laajasti myös internetin kasvava verkkomyynti. Tällä tavoin voivat ujoimmatkin transvestiitit suorittaa "kasvojaan menettämättä" hyviä ostoksia. Joudut kuitenkin ostamaan "sian ainakin osittain säkissä", sillä koot eivät välttämättä satu aina ihan kohdalleen.

Asujen hankinnasta

Opettele kävelemään koroilla

 • Hanki kengät iltapäivällä, jolloin jalka on hieman pullistuneempi kuin aamulla. Sovita rauhassa, sillä kengän koossa voi olla vaihtelua jopa kaksi numeroa. Kiinnitä myös huomiota jalallesi sopivaan malliin.

 • Ojentaudu hyvään ryhtiin. Nosta hartiat ylös, vedä ne taakse ja pudota alas. Hyvässä ryhdissä rintakehä on auki ikään kuin siivet vetäisivät sitä taaksepäin. Pidä myös leuka pystyssä ja katse suunnattuna eteenpäin. Muista että korkkareissa on asennetta. Pidä asentosi rentona. Älä pyöristä selkääsi äläkä työnnä peppuasi taakse.

 • Nosta hieman polvia, kun kävelet korkeilla koroilla. Mutta älä kuitenkaan vedä polvia liiaksi koukkuun. Kävele hitaasti ja lyhennä askelta, jotta kävelysi näyttää tyylikkäältä. Muista että et ole reippaalla kävelylenkillä lenkkareissa.

 • Huolehdi siitä, että jalkateräsi osoittavat lonkkien suuntaisesti eteenpäin, eivätkä käänny esimerkiksi sisäänpäin. Astu hieman ristiin ja annan käsien heilua rennosti sivuilla. Anna lantion keinahdella naisellisen seksikkäästi.

 • Korkokengät ovat juhlakengät. Harkitse, pidätkö niitä myös arkena. Korkea korko muuttaa jalkaterän ja nilkan ja siten koko kehon painopistettä. Tasapainon ylläpitäminen voi aiheuttaa ylimääräistä jännitystä lihaksissa ja selkäkipua. Kivut voivat tulla ensin jalkateriin, polviin tai lonkkiin ja vasta sitten selkään.

 • Kävellessä jalkojen ja kenkien tehtävänä on toimia iskunvaimentimena. Kun jalka osuu alustaan, tärähdys vaimenee ylöspäin mentäessä. Selkään kohdistuu vähemmän tärähdystä. Korkokengillä kävellessä alaraaja joutuu huonoon asentoon, koska kantaisku jää miltei pois.

 • Korkeilla koroilla on vaikeampi pitää tasapainoa kuin matalilla koroilla, joissa painopiste ohjautuu oikein kantapäältä päkiälle. Korkokengillä on tärkeää säilyttää selän hyvä ryhti, jossa alaselän notko pysyy, mutta ei korostu. Jos korkeat korot aiheuttavat selkäkipua, kannattaa varmuuden vuoksi pitäytyä 2-4 cm:n koroissa.

Opettele kävelemään koroilla

          Meikkauksesta

Meikkaus on monen tiitin kompastuskivi ja ikuinen ongelma. Mikäli oma taloudellinen tai muu tilanteesi sallii, käytä ammattiapua ainakin alkuun. Eri kauneudenhoitoalan yritykset antavat meikkausopetusta myös miehille, eikä se ole suhteettoman kallistakaan.

 

Kotikonsteinkin kovalla harjoittelulla ja vain harjoittelulla saa hyvän lopputuloksen, mutta se kyllä vaatii pitkää pinnaa ja useita naamanpesuja. Kirjallisuuttakin on tarjolla mm. kirjastoissa ja kirjakaupoissa, ja myös netistä löytää vinkkejä ja videoita.

Piilolinssien käyttäjien kannattaa laittaa linssit silmiin ennekuin meikkaa silmät, ellei onnistu saamaan niitä paikalleen meikkiä sotkematta. Piilareitten kanssa kannattaa vielä olla normaalia huolellisempi, ja käyttää vähemmän puuterimaisia luomivärejä tai meikkikyniä, etteivät luomivärit karise silmiin. Näissä tapauksissa on myös syytä välttää ripsen sisäpuolista rajausta. Se saattaa ärsyttää silmää. Silmämeikissä kannattaa huomioida myös se, että helmiäisvärit korostavat ryppyjä. Käytä niitä siis varoen, mikäli kuulut "ryppyiseen" ryhmään.

Meikkauksesta

Muutamia perusvinkkejä meikkaamiseen

 

 • Meikin pitäisi näyttää oikealta n. 1/2 tuntia meikkaamisen jälkeen

 • Satsaa välineisiin hieman rahaa - halpahallien pensseleillä ei tule hyvää jälkeä

 • Halpahalleista löytyy kyllä käyttökelpoistakin, kuten puuterivipat, vanupuikot, meikkisienet jne..

 • Kunnon välineet kestävät myös kauan ja niitä on miellyttävä käyttää

 • Puhdista välineet käytön jälkeen

 • Muotoile kulmakarvasi

 • Nypi kulmakarvat alareunasta, jotta silmän ja kulmakarvan väli suurenee. Muotoilemattomat kulmakarvat eivät ole kauniit

 • Nypi mieluummin edellisenä päivänä, sillä luomi turpoaa hieman nyppiessä

 • Pidä kulmakarvat aina siistinä niin ne eivät herätä milloinkaan huomiota

 • Aja partasi hyvin ennen meikkausta

 • Puhdista ihosi parranajon jälkeen

 • Käytä kosteusvoidetta meikkivoiteen alla, anna sen hieman imeytyä . Tähän käy tarvittaessa ihan tavallinen kosteusvoide, mutta paremman lopputuloksen saat erikoisesti tähän tarkoitukseen soveltuvalla voiteella

 • Valitse meikkivoiteen väri kaulan värin mukaan. Se ei saa erottua kaulan väristä

 • Mikäli partasi on voimakkaan musta, käytä HYVÄÄ meikkivoidetta. Se maksaa paljon, mutta saattaa kestää parikin vuotta

 • Neutralisoi tarvittaessa musta parransänki punaisella voiteella

 • Nestemäiset voiteet eivät peitä parransänkeä hyvin

 • Hanki irtopuuteria meikkivoiteen kiinnittämiseen ( läpinäkyvä on hyvää )

 • Käyttäessäsi värejä, valitse ne asuusi ja ulkoiseen olemukseen sopiviksi ja tietenkin valaistukseen

 • Ota siveltimeen tai aplikaattoriin väriä mieluummin liian vähän kuin liian paljon. On helpompaa lisätä kuin ottaa pois silmäluomelta.

 • Jos alaripsesi ovat harvat tai niitä on vähän, älä laita niihin ripsiväriä lainkaan. Pelkkä rajaus riittää. Harvojen alaripsien värjäys tekee ne suttuisen ja hölmön näköisiksi

 • Silmäripsien sisäpuolinen rajaus tekee katseen hieman "häijyn" näköiseksi joten sitä on syytä käyttää harkiten. Alaluomen ripsen sisäpuolinen rajaus valkoisella kuitenkin "suurentaa" silmää optisesti (pienisilmäisille hyvä vinkki)

 • Rajaa huulesi ennen huulipunaa. Se tekee huulille muodon ja pitää punan "pokissaan"

 • Liian kuivat huulet voi rasvata aivan tavallisella huulirasvalla ennen huulien rajaamista

 • Valitse rajauskynä huulipunan mukaan - hieman tummempi sävy kuin huulipuna

 • Älä osta liian kovia (= yleensä halpoja) rajauskyniä)

 • Kiinnitä huulipuna irtopuuterilla ja se on "kielisuudelmankestävää" eikä tartu laseihin, sekä kestää korjaamatta tunteja

 • Käytä peiliä, josta näet kasvot kokonaan

 • Älä käytä meikatessasi liian kovaa (raakaa) valoa

 • Kohdista valo kasvoihin suoraan edestä, mikäli se on mahdollista

 • Poista meikki kunnolla, kun sen aika on

 • Käytä siinä ihonpuhdistusaineita ym. alan tuotteita

 • Rasvaa lopuksi ihosi

 • PIDÄ IHOSTASI MUUTENKIN HYVÄÄ HUOLTA!

bottom of page