top of page

Puheenjohtajan palsta

      DWC:n uudet tuulet

   DreamWearClub on neljännesvuosisataisen toiminnan aikana tehnyt ansiokasta työtä transvestiittien ja muiden transihmisten hyväksi. Puheenjohtajien johdolla hallitus on saanut merkittäviä uudistuksia aikaan mm. sairausluokituksen poistuminen ja nyt viimeksi translain uudistus. Hyvä työ jatkuu.

  Korona aikana v 2020 yhdistys ei järjestänyt julkisia viikonlopputapaamisia, vaan niitä järjestettiin allekirjoittaneen toimesta. Syksyllä 2020, keväällä 2021, syksyllä 2021 ja keväällä 2022. Nämä kaikki viikonlopputapahtumat järjestettiin Orivedellä ja niihin olivat kaikki tervetulleita. Paikalla oli 10-15 henkilöä, jotka olivat pääosin DWC:n jäseniä. Silloinen puheenjohtaja katsoi, ettei yhdistys voi järjestää tapahtumia, mutta sen sijaan yksityishenkilönä minulla oli mahdollisuus toimia järjestäjänä. Yhdistys tuki kuitenkin pienellä summalla viikonloppuja, koska kyseessä oli tapahtuma, jossa oli yhdistyksen jäseniä.

  Orivesi sopi tapahtumapaikaksi varsin mainiosti, koska siellä oli hotelli Sointula yhdistyksen käytössä. Yhden hengen huoneet palvelivat majoittujien toiveita, mutta myös kahden hengen huoneet olivat käytössä. Hintataso oli varsin edullinen ja hotelli lupasikin 150,- euron saunavuoron meidän käyttöömme veloituksetta. Hotellin takkahuoneessa oli varsin mainiota viettää iltaa ravintolakeikan jälkeen.

  Varsinainen ohjelma toteutettiin entisen hotelli Oriveden tiloissa. Sitä hallinnoi Cantina Fiesta, joka toimii 1. kerroksessa ravintolana. Meidän väkemme sai lounaat ja illalliset 2. kerrokseen. Samassa tilassa myös toteutui iltaohjelma. Tila oli noin 50 hengen tila, jonka toisessa päädyssä oli sopiva esiintymisalue. Esiintyjillä oli riittävästi tilaa ja tanssimaankin mahtui varsin mainiosti.

  Ne, jotka halusivat liikkua kaupungilla, pystyivät lähtemään kätevästi, koska ravintola on aivan keskustassa. Läheisten kauppojen liikkeet ilahtuivat uusista asiakkaista ja olipa yksi kauppiasrouva todella iloinen, kun lauantaiaamuna hänen liikkeensä ovella ’jonotti’ 10 ladya. Kirpparikin oli toisella puolella katua ja sieltä löytyi kivoja edullisia ostoksia.

  Opistolla nautimme valintamme mukaan runsaan aamiaisen ja meillä oli tilaisuus keskustella toimintaa järjestävän henkilön kanssa. Saimme paljon ideoita ja ehdotuksia siitä, mitä ohjelmaa ja aktiviteetteja meille voitaisiin järjestää. Tämän lisäksi Cantina Fiestan omistaja Kari on merkittävällä avustanut iltaohjelman suunnittelussa ja esiintyjien hankinnassa. Meillä oli erilaisia teemailtoja Koronan aikaan kuten ILTAPUKU, 20-LUKU JA 50-LUKU. Näihin kaikkiin saimme asianmukaista tunnelmaa sekä MENUn että musiikkitarjonnan kautta. Eli meidän viihtyvyyden ja tunnelman eteen nähtiin vaivaa.

  Tuleva syystapaaminen ylittää edellä olevat kaikin tavoin.

  Yhdistyksemme jäsen Pekka J. Kauppi, joka myös Kim-nimellä tunnetaan, järjestetään avustuksellamme taidenäyttelyn. Hän on tehnyt mittavan uran Yhdysvalloissa erityisesti New Yorkissa ja Hollywoodissa. Neuvottelimme hänelle edullisen tilavuokran (50 €/vko) opiston taidegalleriaan. Hänellä on viikon ajan 18.-23.9. taidenäyttely. Pääsymaksu on 6,- euroa. Näyttely on avoin yleisölle ja yhdistyksemme jäsenet Mimmi Makunen ja TaruNina puro ovat lupautuneet lippukassalle toimitsijoiksi. Yhdistyksen jäsenet käyvät ryhmänä siellä lauantaina klo 16-18 päiväohjelman päätyttyä.

  Mainosjulisteen ovat lupautuneet kustantamaan Cantina Fiesta, hotelli Sointula ja paikallinen taxiyritys. Julisteita laitetaan sopivin paikkoihin Orivedellä. Lisäksi samat yritykset kustantavat Oriveden sanomiin lehtimainoksen sekä ohjelmalehtisen taidenäyttelyyn.

  Perjantai-iltana saamme vieraaksi KirkkoHarrin Vesilahdelta. Hänen alustuspuheenvuoron jälkeen käymme keskustelua identiteettiin liittyvistä asioista. Olen pyytänyt Transfeminiinien puheenjohtajan Tanja von Knorringin myös keskustelutilaisuuteen ja uskon, että saamme upean illan tärkeän aiheen ympärillä. Keskustelujen yksi päätavoite on löytää hyviä yhteistyömuotoja yhdistystemme välille.
Lauantaina pidämme syyskokouksen, johon toivotaan runsasta osanottoa. Linjaamme yhdistyksen toimintaa ja uudistamme toimintaa tarpeen mukaan. Teemme palautekyselyn, johon toivomme kaikilta hyviä ideoita.

  Tämän sääntömääräisen ohjelmaosuuden jälkeen saamme vieraaksi pukeutumisasiantuntijan Liedosta. Suvi on luvannut vuorovaikutteisessa esityksessä antaa neuvoja ja vihjeitä siitä miten erilaisilla, eri värisillä ja eri mallisilla vaatteilla saadaan luotua haluttu naisellinen ulkoasu. Hän nimenomaan tunnistaa miehisen vartalotyypin heikkoudet naisellisessa pukeutumisessa ja niihin asioihin saamme apua.

  Hienon lauantaiohjelman päättää MinnaMaarian kukittaminen, illallinen ja trio PopKoneen musisointi suomipopin saralla.

  Viikonlopun aikana käymme rakentavaa keskustelua ja ideointia siitä mihin suuntaan yhdistyksen toimintaa halutaan kehittää.

          SariKristiina

          DWC puheenjohtaja
 

bottom of page