top of page

Transoikeudet Euroopassa ja Keski-Aasiassa 2019

Suomessa transoikeuksissa on vielä paljon parannettavaa. Muualla Euroopassa ja sen lähialueilla tilanne tuntuu polarisoituvan niin, että positiivinen kehitys etenee etupäässä läntisissä valtioissa ja monissa itäisen alueen maissa mennään kehityksessä taaksepäin.


Katsaus eri maiden tilanteeseen täällä.


Huonompaan suuntaan menosta vastuussa ovat ennen kaikkea uskonnolliset järjestöt, joilla on ollut rahaa ja ammattitaitoa vaikuttaa niin kansalaismielipiteeseen kuin päättäjiinkin. Tässä ovat olleet mukana mm. amerikkalaiset vihajärjestöiksi luokitellut World Congress of Families ja Alliance Defending Freedom sekä konservatiivikristityt niin idässä kuin lännessäkin sateenkaari-ihmisiä vastaan toimimaan yhdistänyt Agenda Europe. Viime mainittua edustaa Suomessa Aito avioliitto -yhdistys.


Vaikka tämän uskonnollisen aallon vaikutus on Suomessa vielä vähäinen, ei sen merkitystä kannata myöskään aliarvioida. Hyökkäyksen luonteeseen kuuluu kansalaismielipiteeseen vaikuttamionen tunteisiin vetoavien tai tieteen kaapuun puettujen valeuutisten kautta. Tätä tapahtuu koko ajan niin Aito avioliiton sivustoilla kuin eräillä muillakin konservatiivisilla sivustoilla ja se vaikuttaa koordinoidulta toiminnalta, ilmeisesti edellä mainittujen kansainvälisten toimijoiden ohjauksessa.

67 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentarer


bottom of page