top of page

Aitoavioliitto vääristelee translakiuudistusta gallupissaan

Päivitetty: 6. lokak. 2020Aito avioliitto –niminen fundamentalistis-kristillinen järjestö, jonka toiminta suuntautuu nimenomaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä vastaan, on teetättänyt Taloustutkimuksella kyselyn, jossa tiedustellaan kansalaisten käsityksiä translain uudistuksesta. Sen sisältämästä kahdesta kysymyksestä erityisesti toinen on laadittu harhaanjohtavasti niin, että siihen annettuja vastauksia voitaisiin käyttää translain uudistamista ja kaiken kaikkiaan transihmisten oikeuksia vastaan. Näin on jo tapahtunutkin erilaisilla uskonnollisilla foorumeilla.

Kysymyksen sanamuoto on:

”tulisiko sukupuolenvaihto ja siihen liittyvät hormonihoidot ja leikkaukset sallia myös alaikäisille?”

Tämä alusta loppuun asti täysin harhaanjohtava, kun se liitetään translakiuudistukseen:

1) kukaan ei ole ollut vaatimassa kirurgisia hoitoja alaikäisille,

2) myöskään alaikäisille suunnatut kehoa sukupuolipiirteistä toisiin muokkaavat hormonihoidot eivät ole kenenkään vaatimuslistalla,

3) kyseiset asiat eivät olisi uudistuksen jälkeen ollenkaan translain, vaan lääketieteellisten ohjeiden ja yksilökohtaisten arvioiden säätelemiä.

Luonnollisesti sana ”sukupuolenvaihto” on jo sinällään virheellinen ja tarkoitushakuisesti valittu.

Kysely on siis tältä osin täyttä soopaa, olkiukkoilua ja tarkoituksellista "eksyttämistä".

On käsittämätöntä, että Taloustutkimus, joka ilmoittaa laativansa kyselyjä puolueettomasti ja tieteellisillä menetelmillä, on toiminut näin kritiikittömästi.
Mitä tulee todelliseen translakiuudistukseen, sen olennaiset teemat ovat seuraavat:

1) Sukupuolen juridinen vahvistaminen erotetaan lääketieteellisestä prosessista, jolloin erityisesti aiemmin sen ehtona ollut hedelmättömyysvaatimus poistuu.

2) Juridisen vahvistamisen ehdoiksi on kaavailtu harkinta-aikaa ja jonkinlaista näyttöä identiteetistä. Transjärjestöt vastustavat näitä kaavailuja.

3) Juridisen sukupuolen vahvistaminen sallitaan vain 18 vuotta täyttäneille. Transjärjestöt vaativat tämän ehdon poistamista tai ainakin ikärajan olennaista alentamista.

4) Lääketieteelliset arviot ja toimenpiteet sukupuoli- ja kehoristiriidan hoitamiseksi erotetaan translaista.Dreamwear Club ry on ottanut yhteyttä Taloustutkimukseen ja vaatinut oikaisua harhauttavaa tietoa sisältäneen kyselyn tulosten julkaisuun. Taloustutkimuksen antamassa vastauksessa todetaan, että Aito avioliiton kyselyn tuloksista tekemät johtopäätökset eivät vastaa todellisuutta: Suomen kansa ei ole todellisesta translain uudistushankkeesta sitä mieltä, mitä yhdistys väittää. Taloustutkimus on kuitenkin kieltäytynyt tekemästä asiassa oikaisua, vaikka sen toiminta tässä tapauksessa on vastoin periaatteita, joihin se on sitoutunut.

279 katselukertaa1 kommentti

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

1 Comment


Pitää muistaa, että "Aito avioliitto" EI OLE mitään muuta kuin tympäisevää amerikkalaisen republikanismin tolkutonta apinointia.


Ja miksi? He eivät edes välitä ottaa selvää meidän "aatteestamme" yrittäessään epätoivoisesti pönkittää homeista ja lahoavaa vaikutusvaltaansa! Rahaa heiltä palaa ja paljon, miten sitä niin helposti löytyykään haaskattavaksi...? Niin - se tärkeysjärjestys...

Like
bottom of page