top of page

Romania seuraa Puolaa ja Unkaria sukupuolivähemmistöjen oikeuksien heikentämisessä

Romania seuraa Puolaa ja Unkaria transihmisten ja intersukupuolisten oikeuksien heikentämisessä: Maan parlamentti hyväksyi lain, joka kieltää sellaisten "teorioiden tai mielipiteiden levittämisen, joissa sukupuoli-identiteetin väitetään eroavan biologisesta sukupuolesta."


Puolassa on hiljan hyväksytty samankaltainen laki ja Unkarissa määriteltiin juridisen sukupuolen ainoaksi vaihtoehdoksi syntymässä määritelty sukupuoli. Kaikki nämä lait ovat EU:n jäsenvaltioita sitovien periaatteiden vastaisia. Romanian ihmisoikeuksia kunniottavat tahot pitävät lakiuudistusta myös maan perustuslain vastaisena.


Erityisesti Itä-Euroopassa vaikuttaa tällä hetkellä voimakas ääriuskonnolliseen liikehdintään liittyvä lobbaus, jonka seurausta kaikki nämä ikävät tapaukset ovat. Tässä myyräntyössä ovat mukana amerikkalaiset fundamentalistiset vihajärjestöt, joilla on rahaa ja juridista ja vaikuttamisosaamista. Tämä vihan verkosto yhdistää fundamentalisteja uskontokuntien rajojen yli niin, että samat amerikkalaiset tahot ovat olleet tekemässä yhteistyötä niin nyt mainittujen katolisten maiden kuin myös Venäjän ortodoksisen kirkon kanssa - viimeksi mainitusta Venäjän homopropagandalaki ikävimpänä esimerkkinä.


Samat amerikkalaiset fundamentalistiset vihajärjestöt ovat olleet ajamassa mm. kuolemanrangaistusta homoseksuaalisuudesta Ugandassa, mikä kertoo, että ne ovat valmiita viemään sateenkaarikansaan kohdistuvan vihan niin pitkälle kuin mahdollista. Suomessa fundamentalistien kansainvälinen vihaverkosto näkyy Aitoavio liitto -järjestön toiminnassa, vaikka järjestö yrittää peitellä uskonnollista taustaansa. Toinen Suomeen liittyvä interventio on Alliance Defending Freedom -vihajärjestön tarjoma lainopillinen tuki Päivi Räsäselle koskien hänen kommenttiaan, jonka mukaan Raamatussa homoseksuaalisuuden palkka on kuolema. Tilanteen tekee erikoiseski se, että Räsäsen puolustus perustuu siihen, että kyseessä on "henkinen kuolema", kun taas oikeudellista apua antava järjestö on ottanut tuon Raamatun sitaatin täysin kirjaimellisesti.

64 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page